Le Marche

Algemeen

Le Marche ligt in het centrale gedeelte van ItaIië en is nog grotendeels onontdekt door massatoerisme. Le Marche biedt dezelfde prachtige heuvellandschappen als Toscane met sfeervolle dorpen. Een omgeving om tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van het land en de kunst en cultuur van deze provincie. 

Le Marche heeft een divers landschap, in het westen de 200km lange kustlijn die overwegend vlak is. In het midden bevinden zich de heuvels met wijngaarden, graanvelden en zonnebloemvelden en in het oosten van de provincie de hoge pieken van de Apennijnen, de ruggengraat van ItaIië. In Le Marche draait alles om een authentieke en eerlijke manier van leven. Lokale ambachten en ondernemingen worden zoveel mogelijk in ere gehouden en gaan over van generatie op generatie. 

 

Instagramwaardig heuvellandschap van Le Marche met graanvelden, zonnebloemen en in de verte een dorpje. Een adults only zomervakantie bij Vecchi Maestri luxe vakantieappartementen met zwembad, fitness en mountainbikes. Boek nu en ontdek Le Marche.
een kleine wandeling vanuit uw vakantie appartement wordt beloond met dit uitzicht
Een instagramwaardig laantje met cipressen naast vele graanvelden, gezien tijdens een wandeling in Le Marche. Op vakantie bij Vecchi Maestri adults only vakantie appartementen met zwembad en professionele fitness in San Pietro, Ancona. Boek nu.
genieten van de kleine dingen van het leven tijdens een wandeling door de heuvels van Le Marche
Zonnebloemen, bossen en zomer
geniet net als Vincent van Gogh van de zonnebloemen

Wijn

Le Marche kent vele wijnhuizen waar u welkom bent om wijnen te proeven. Onder andere de Rosso Conero en de Verdicchio wijnen zijn bekend en geliefd. Mocht u meer van bier houden dan van wijn dan is er goed nieuws. In Italië zijn er steeds meer kleine bierbrouwerijen die heerlijke biersoorten brouwen. 

Bezoek wijnhuizen in Italië en geniet van een wijnproeverij. Ervaar authentieke belevenissen en maak Instagramwaardige foto's in Le Marche tijdens uw vakantie bij Vecchi Maestri luxe adults only appartementen met zwembad en fitness. Boek nu.
bezoek wijnhuizen in Italië en geniet van een wijnproeverij
Bruschetta met gerookte ham bij een glas rode wijn. Genieten van het goede leven tijdens een vakantie bij Vecchi Maestri B&B, adults only accommodatie  in Le Marche, Italië.
Lange gang in wijnkelder met bogen van roze baksteen gevuld met stellage van grote wijnvaten. Tijdens de open wijnhuizen dagen is het een feest om verschillende wijnhuizen te bezoeken vanaf uw vakantie accommodatie Vecchi Maestri in San Pietro, Ancona.

De kust van Le Marche

Wilt u het zwembad van Vecchi Maestri Bed & Breakfast een dag verwisselen voor het strand en de zee? Dan zijn de dichtstbijzijnde stranden die van de plaatsen Marotta en Senigallia, op 33 km. Hier vindt u kilometerslang fluweelzacht zandstrand waar u een zonnebed en parasol kunt huren of met uw eigen handdoek een plekje kunt zoeken op de openbare vrije gedeelten van het strand. 

 

Het mooiste strand in Le Marche bevindt zich net ten zuiden van Ancona, in het natuurpark van de Monte Conero en ligt op 81 km. vanaf Vecchi Maestri. Het is zeker de moeite waard om hier iets verder voor te rijden. De kust rondom Monte Conero is werkelijk een plaatje. De witte krijtrotsen steken af tegen het strakblauwe water en er zijn prachtige witte stranden. Diverse stranden in dit gebied zijn met de auto of te voet te bereiken en enkele alleen per boot. Met een gehuurde boot/kano of door het boeken van een excursie op de ferry kunt u naar Le Due Sorelle (de twee gezusters) gaan. Dit zijn twee rotsen in zee die fier uitsteken boven het water. 

 

 

Strand bij de Monte Conero. Een mooie dagtrip vanuit Vecchi Maestri B&B, adults only luxe vakantie appartementen met zwembad, professionele fitness en prachtig uitzicht over de heuvels van Le Marche. Boek nu.
strand bij de Monte Conero
Le due sorelle, de twee gezusters, twee puntige witte rotsen die boven het water uitsteken bij de kust van Ancona. Een leuke dagexcursie vanaf B&B Vecchi Maestri, adults only appartementen in San Pietro, Ancona. Boek nu uw verblijf.
le due sorelle
Wit strand, wit hoge krijtrotsen en emerald kleurig water, een waar instagramwaardig paradijs. Ga een dag op pad vanuit Vecchi Maestri B&B in San Pietro, Ancona en geniet van dit mooie plekje. Adults only luxe vakantie appartementen. Boek nu uw verblijf.
dit is zoals vakantie hoort te zijn, een paradijselijke plek bij de Conero kust bij Ancona
Strand bij de Conero kust van Le Marche. Op iets meer dan een uur rijden vanaf Vecchi Maestri B&B, adults only vakantie appartementen. Boek nu uw verblijf.
zomervakantie in Le Marche

Shoppen Le Marche

Voor een dagje shoppen kunt u naar Senigallia, een levendige stad met pleinen, veel winkels en gezellige terrassen om iets te drinken of te eten. Bijzonder is het ovale marktplein, Foro Annonaro, uit de negentiende eeuw met grote pilaren. Als de zon u teveel wordt in de stad dan kunt u naar de Portico Erolani gaan, een zuilengang met maar liefst 126 prachtige bogen waar zich winkeltjes, barretjes en eetgelegenheden bevinden. Als de winkels tussen de middag dichtgaan (van circa 12.00-16.00 uur) kunt u genieten van een uitgebreide lunch bij één van de vele restaurants. In de namiddag kunt u dan weer doorgaan met shoppen of naar het strand wandelen om bij een beachbar te genieten van een aperitief.

 

 

Shoppen in Le Marche, bezoek Senigallia en loop lekker in de schaduw door de Portico Erolani. Senigallia is slechts 33 km vanaf Vecchi Maestri, twee adults only vakantie appartementen in San Pietro, Ancona. Met zwembad en professionele fitnessruimte.
Portico Erolani in Senigallia

Het binnenland van Le Marche

Ervaar het rustige dagelijkse ritme in de heuveldorpen die hun oude charme hebben behouden. In de buurt van Vecchi Maestri B&B zijn de volgende dorpen een bezoek waard:

Loretello, Corinaldo, Mondavio, Piticchio, Fratte Rosa, Barchi.

 

 

Uitzicht op de groen en goudgele heuvels van Le Marche vanaf het dorpje Loretello. Op loopafstand vanaf Vecchi Maestri B&B, adults only vakantie appartementen met zwembad en professionele fitness. Boek nu uw verblijf.
uitzicht vanaf het plein van het dorpje Loretello
Oleander in bloei op het plein van Loretello met uitzicht over de heuvels van Le Marche. In de buurt van Vecchi Maestri B&B, adults only vakantie appartementen met zwembad, professionele fitnessruimte en prachtig uitzicht over de heuvels. Boek nu.
de geuren en kleuren van het authentieke leven in Le Marche

Kunst en cultuur Le Marche

Ook voor kunst- en cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven. Een echte aanrader is Galleria Nazionale delle Marche in Urbino. Dit museum is gevestigd in het vijftiende-eeuwse Palazzo Ducale. U raakt niet uitgekeken en vergeet vooral niet de kleine studeerkamer van Federico da Montefeltro te bekijken met de mooie ingelegde houtpanelen. 

 

Als uw hoofd vol zit van alle indrukken van de kunstwerken in dit Palazzo strijk dan neer op een terrasje in Urbino, bijvoorbeeld die van Caffé Campari of geniet van een heerlijk Italiaans ijsje.

 

Palazzo Ducale Urbino. Voor wie van kunst en cultuur houdt zeker een bezoek waard vanaf uw vakantie accommodatie Vecchi Maestri in San Pietro, Ancona. Adults only vakantie appartementen in Le Marche met zwembad en fitness. Boek nu.
Palazzo Ducale Urbino
Straat in Urbino met gekleurde gevels en in de verte het Palazzo Ducale, zeker een bezoek waard vanaf uw vakantie accommodatie Vecchi Maestri in San Pietro, Ancona. Adults only vakantie appartementen in Le Marche met zwembad en fitness. Boek nu.
straat in Urbino, Le Marche

Op avontuur in Le Marche

Wilt u iets actiefs doen tijdens uw vakantie dan zijn er vele mogelijkheden in de mooie natuurparken die Le Marche rijk is. Natuurpark Monte Cucco als u in de bergen en bossen wilt wandelen, mountainbiken of paragliden. Ook als u niet iets actiefs wilt doen levert een autorit naar de Monte Cucco u prachtige vergezichten op. 

  

 

Go extreme on holiday, paragliding vanaf Monte Cucco, excursie vanaf Vecchi Maestri B&B in San Pietro, Ancona, Le Marche, Italie. Luxe adults only vakantie appartementen met zwembad en professionele fitness. Boek nu.
wandelen, fietsen, paragliden. Monte Cucco

 

Natuurpark Monte Conero en Parco San Bartolo zijn aanraders voor wie dichter bij de kust actief wil zijn. Overal zijn uitgezette wandel- en fietsroutes. En na deze activiteit kunt u natuurlijk nog even heerlijk in zee zwemmen of terugkeren naar Vecchi Maestri en daar een duik in het zwembad nemen. 

Een ander juweeltje in de omgeving van Vecchi Maestri B&B is de Gola di Furlo, de kloof van Furlo, die zich in het gelijknamige natuurreservaat bevindt. Het is met de auto goed bereikbaar. Hier kunt u wandelen, fietsen of een kano huren om in het water van de kloof te varen. Hoge rotsen, de Marmitte dei Giganti genaamd,  met in de diepte een rivier, zijn gevormd in miljoenen jaren door het stromende water. 

Wandel, fiets of huur een kano bij de Gola di Furlo, een leuke activiteit vanaf uw vakantie appartement Vecchi Maestri, luxe adults only B&B met zwembad en professionele fitness in San Pietro, Ancona, Italië. Boek nu uw verblijf.
Gola di Furlo, Le Marche
Grotten van Frasassi met prachtige witte stalagmieten en stalactieten. Leuke activiteit tijdens uw vakantie bij Vecchi Maestri B&B, luxe adults only vakantie appartementen in San Pietro, Ancona, Italië met zwembad en fitness. Boek nu uw verblijf.
grotten van Frasassi

In 1971 werden de grotten van Frasassi ontdekt. Nu kunt u hier wandelen tussen de stalactieten en stalagmieten. Bijzonder is de Abisso Ancona een ondergrondse hal van wel 200 meter hoog. De grotten van Frasassi zijn zeker een bezoek waard.

Tempel van Valadier, Genga. Prachtig contrast tussen de architectuur en de natuur. Leuk uitstapje vanaf uw B&B Vecchi Maestri, luxe vakantie appartementen met zwembad, fitness en geweldig uitzicht. We adviseren u graag over meer leuke uitstapjes.
tempel van Valadier, Genga

In de buurt van de Grotten van Frasassi bevindt zich ook de tempel van Valadier, in Genga. Het visuele contrast tussen de neoklassieke architectuur van de tempel uit 1828 en de ruwheid van de rotsen van de natuur maakt het bijzonder.